Praktische Informatie

Eigen risico
Deelname geschiedt geheel op eigen risico. De organisatie neemt geen enkele aansprakelijkheid voor schade en/of letsel voortvloeiend uit dit evenement.

Parcours
De route voert je door de omgeving van Dongen. De tocht zal ’s avonds plaatsvinden, doordat het dan donker is krijgt het fietsen over bospaden een nieuwe dimensie. Boomwortels en beklimmingen, deze zie je niet meer van ver aankomen. In de omgeving van Dongen zijn verder ook veel bedrijven die bereid zijn hun terrein voor ons open te stellen. Dit geeft een uniek kijkje in het bedrijfsleven in en rondom Dongen. Wij denken dat we jullie een heel afwisselende en spannende tocht kunnen bieden. Denk jij dit ook? Schrijf je dan snel in, want vol = vol! We zullen starten vanaf “De Viersprong” Kanaalstraat 10, 5104 AC Dongen. Na de tocht komen we hier ook weer terug.

Wegens het succes van vorig jaar: ook dit jaar wederom naast de 40 km route een kortere route van 25 km beschikbaar!

Verlichting
De lichtjestocht van TC De Kleppers op 19 oktober vindt uiteraard plaats in het donker dus zorg er voor dat jij ziet en gezien wordt op deze avond! Dit doe je niet door alleen je mooiste fietsoutfit aan te trekken maar er ook voor te zorgen dat je een goede MTB led verlichting hebt voor jezelf, je fiets en voor het mooie parcours.
Met name voor de bosrijke stukken is het erg belangrijk dat je een goed zicht hebt op het parcours. Dan zie je zeker de takken en boomstronken die daarop kunnen liggen. Zorg er ook voor dat je goed zichtbaar bent voor degene die achter je fietst door je fiets van een goed zichtbaar MTB led achterlicht te voorzien.
Beschik jij nog niet over de juiste led MTB led fietslamp of led achterlicht voor de lichtjestocht? Surf dan snel naar de website van Waloo! Waloo uit Ridderkerk heeft diverse MTB led verlichting. Fietslampen van breedstralers tot verstralers en met verschillende opties voor wat betreft het aantal lumen en de accuduur van je MTB led fietslamp.
Speciaal voor de lichtjestocht heeft Waloo een kortingscode die je recht geeft op 10% korting en geldig is op alle varianten MTB fietsverlichting. De kortingscode die je kunt gebruiken is: LED247

Geen barcode of barcode niet leesbaar
Als je geen barcode of een niet leesbare barcode ontvangen hebt, kun je niet starten. Op zaterdag zul je dan terug gestuurd worden naar de infobalie waar je na controle een bewijs van inschrijving krijgt. Indien je ingeschreven bent zul je om je toegangsbewijs te verkrijgen naar de info balie moeten gaan.

Veiligheid
De lichtjestocht is uitdrukkelijk geen wedstrijd, maar een funbiking evenement. We vragen je dan ook te allen tijde rekening te houden met je collega bikers. Maak er een gezellige avond van. Een helm is verplicht! Evenals goede verlichting aan de voor-en achterzijde van je fiets.

Adres start
We starten vanaf “de Viersprong”, Kanaalstraat 10, 5104 AC Dongen. Na de tocht komen we ook weer hier terug. Na afloop is er de mogelijkheid om hier nog een klein feestje te vieren, waarbij voor een hapje en een drankje gezorgd is.

Parkeren
Parkeermogelijkheid op de Rimi, Kanaalstraat 119, 5104 AB DONGEN.

Fietsenstalling
De organisatie zorgt ervoor dat er een fietsenstalling is, die goed verlicht is, maar waar GEEN toezicht wordt gehouden op uw fiets. Wij raden jullie aan om je fiets goed te beveiligen, door zelf een slot mee te brengen. Het stallen van uw fiets is op eigen risico.

Starttijd
Je kunt starten tussen 18:30 en 20:00u. Wil je nog met licht starten en het donkerste stuk rijden met zoveel mogelijk daglicht? Zorg dan dat je op tijd van start gaat. Om 20.00u zullen wij de start sluiten.

Toeschouwers
Toeschouwers zijn natuurlijk van harte welkom, ze kunnen bij de start en finish een goede indruk krijgen van hoe een “lichtjestocht” in zijn werk gaat.

Honger?
Onderweg is een rustpost ingericht waar gezorgd wordt voor een energierijke reep en wat te drinken erbij. Natuurlijk kunnen na de tocht alle calorieën weer aangevuld worden bij de start- en finishlocatie.