Kaarten lichtjestocht zijn uitverkocht !!!

Met grote vreugde hebben wij gezien dat alle kaarten voor de lichtjestocht zijn uitverkocht. Mocht je geen kaart hebben kunnen bemachtigen …. zorg dat je er volgend jaar op tijd bij bent!

Met sportieve groet,

Organisatie Lichtjestocht / KLD

Geplaatst in Verslagen

Vijf 5 Vijf

Geplaatst in Verslagen

Epo Dokter

Geplaatst in Verslagen

Jubileum weekend moddervreters

12,5 jaar MTB — 21-23 juni 2019

Na maanden van voorbereidingen met een geheimhouding, waaraan de CIA nog een flinke punt kan zuigen, werd op 20 juni bekend gemaakt waar wij het Jubileumweekend zouden gaan vieren. Het werd Wezuperbrug! Na dat bericht dook nagenoeg iedereen op google maps om te weten waar dit lag. Het bleek in Drenthe te zijn. Drenthe? Maar daar is toch alles vlak? Maar met het jubileum en gerstenat in het achterhoofd, vertrokken we met 22 man en 1 vrouw op 21 juni naar Wezuperbrug. De eerste groep, de kwartiermakers, vertrokken aan het begin van de middag. Wel met wat vertraging want door alle mee te nemen sportsupplementen ontstond er krapte in het laadruim. Even werd even overwogen om de fietsen dan maar thuis te laten. Maar door de extra fietsendrager van Mihason en de soepele opstelling van Ron Cannon om los brood in zijn auto te accepteren gingen we op weg. 

Lees verder
Geplaatst in Verslagen

K3C de A en B groep op avontuur

Afgelopen zondag 26 mei was het zover, de K3C zou verreden worden. Een rondje vanuit de thuisbasis de Viersprong over de Zeeuwse eilanden. Chapeau voor de rijders en een bijzonder bedankje voor de begeleiders en de Viersprong. Een topdag! Zie hieronder het fotoverslag en het videoverslag.

Geplaatst in Verslagen

De E – groep is een feit

Bij onze groeiende vereniging met een grote variatie in leeftijd en fitheid is de tijd gekomen voor een extra groep. Afgelopen zondag 19 mei heeft de E – groep zijn eerste rit gereden en is de oprichting een feit. De E – groep rijdt op zondagochtend van 09.30 tot 11.30. De ritten zijn aangemaakt op de website. http://tcdekleppers.nl/e-groep/

Geplaatst in Verslagen

MTB-groep rijdt Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge 2019!

Op zaterdag 20 april 2019 vertrokken 500 enthousiaste MTB’ers vanaf het Vrijthof in Maastricht richting het Vrijthof in Hilvarenbeek om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF).
De 150 km lange route is ca. 85% onverhard en loopt over de mooiste paden die België en Nederland te bieden hebben. De deelnemers vinden hun weg via GPS-navigatie.

“De dag was uitzonderlijk goed en er was mooi zomers weer. Om 5:45 vertrokken de deelnemers vanuit Dongen naar Maastricht. Cees, Kees, Jerry en Rob brachten de Kleppers weg. De route was prachtig, mooie singletracks, afgewisseld met brede bospaden. Onderweg ook nog een aantal uitdagingen om fietsend de berg op te komen. 150 km is een flinke afstand. Op het eind was het een kwestie van doorzetten, karakter tonen… De aankomst was uitstekend voorbereid. We werden langs alle toeschouwers binnengeleid en de aankomst was via het podium. Achteraf bleek de inkomsten voor het goede doel KWF boven de 225.000 euro te liggen… Deze rit gaan we wat ons betreft volgend jaar weer doen!”

Geplaatst in Verslagen

K3C 26 mei – Kleppers only event

Geplaatst in Verslagen

Mathieu Hermans Klassieker brengt 10.000 euro op voor Gijsje Eigenwijsje

‘We zijn trots dat we dit jaar een bedrag van maar liefst 10.000 euro over kunnen maken naar het goede doel ‘Gijsje Eigenwijsje’, zo maakte Mathieu Hermans direct na de toertocht de voorlopige opbrengst bekend. Met de bijdrage van zo’n 700 deelnemers en de inbreng van de vele sponsoren kunnen we dit prachtige bedrag overmaken. En de spontane donaties blijven binnenkomen. Hierdoor kunnen we meer dan 30 gezinnen van ernstig zieke kinderen een fijne week bezorgen in één van de drie huisjes van de Stichting Gijsje Eigenwijsje.

Geslaagd Wielerfestijn

De vijfde jubileum Vuelta-editie van de Mathieu Hermans Klassieker was een geslaagd wielerweekend. Op zaterdagavond was de kick-off met het wielercafé in de met 250 bezoekers geheel uitverkochte, bomvolle Viersprong. De wielerliefhebbers zaten voor en na de pauze op het puntje van hun stoel. De roem was Mart Smeets vooruit gesneld. Geheel terecht. Smeets bleek een fenomeen en een buitengewoon vakman. Hij legde de uitgenodigde gasten waaronder oud-ploeggenoten van Mathieu Hermans van de Caja Rural ploeg, oud-renner Teun van Vliet en Olympisch kampioen Bob de Jong op een humoristische en scherpe wijze het vuur aan de schenen. Bijzonder om in onze eigen Dongense Viersprong live zo’n ‘Avondetappe’ mee te kunnen maken. Aan de mooie ééntweetjes tussen Smeets en Hermans – door de boomlange Smeets consequent aangeduid als die kleine – was te zien dat de twee elkaar ook als NOS presentatoren beter kenden. Smeets had er zin in en was in vorm. Even was hij ontstemd toen Teun van Vliet op zijn vraag ‘op welke zender kijk je morgen naar de Ronde van Vlaanderen’, antwoordde ‘naar de Belg’.

Voorafgaand aan het wielercafé kregen sponsoren als dank voor hun bijdrage een door de Viersprong uitstekend georganiseerd diner aangeboden.

Voor de fietser was het op zondag volop genieten. Zo’n 700 deelnemers wisten Dongen te vinden. Het stralend lenteweer met twintig graden, de prima uitgepijlde routes, de perfecte samenwerking met TC de Kleppers en tientallen vrijwilligers, de ondersteuning van de Nederlandse Tourfietsunie en de goede verzorging onderweg, maakte de tocht tot een heus wielerfeestje. Zo’n 150 fietsers voelden zich echte ‘wielrenners’ in de pelotonstocht van 90 kilometer met voorop de oud-ploeggenoten en leden van het Sterrenteam en onder begeleiding van volgauto’s en motards. Onderweg was er alle gelegenheid om een praatje te maken met BN-ers en bekende renners.

Het groeiend aantal van 700 deelnemers past in de doelstelling van de organisatie: een gedegen maar gestage groei. De fietsers die de 49 km, 90 km en 138 hebben gereden, de oud-ploeggenoten van Caja Rural en vele prominenten hebben er van genoten. Het was een ode aan de Vuelta van 30 jaar geleden waarin door Mathieu Hermans geschiedenis werd geschreven. Volgend jaar zal de Mathieu Hermans Klassieker in het teken staan van Vuelta 2020 die dan onze regio en Dongen aandoet.  

Geplaatst in Verslagen

Speciale route voor gewone fietsen in Mathieu Hermans Klassieker


De vijfde editie van de Mathieu Hermans Klassieker vindt op zondag 7 april plaats.  Dit jaar is er weer de speciale route voor de ‘gewone’ fietsers en E-bikes.  Het vertrek is bij Zalencentrum de Viersprong in de Kanaalstraat. Er kan worden vertrokken vanaf 8.30 tot 12.00 uur. De afstand bedraagt 49 kilometer. De afstanden voor de racefietsers zijn 90 en 138 km.

Er zijn steeds meer fietsers die graag een langer tochtje maken door de omgeving maar niet op een racefiets willen zitten. Voor hen is deze 49 kilometer route van de Mathieu Hermans Klassieker ideaal. Het is een prachtige gelegenheid om zo vroeg in het seizoen genietend van de vroege lente, op een uitgezette en rustige route weer te wennen aan de fiets. De tocht kan gereden worden met een gewone of op de elektrische fiets.  Lekker in beweging op een route die loopt over rustige en verrassende weggetjes. De route is te zien en zelfs al te downloaden op de site van TC de Kleppers en Fietssport. Bij Gilze is er een officiële rustplaats bij fietscafé de Banner. Een leuk café om te rusten. Ook elders op de route zijn voldoende terrasjes om even de benen te strekken. De route komt terug naar de finish door ’t Broek en langs het kanaal over de fietsbrug om weer te eindigen bij de Viersprong. Hier krijgt iedere fietser een gratis kop soep aangeboden. Ook het terras van de Viersprong is open. Afhankelijk van de aankomsttijd zal het daar druk zijn met alle terugkerende fietsers van de verschillende routes, BN-ers en Spaanse gasten.  Wie nog niet genoeg heeft van het fietsen kan onder het genot van een drankje op groot scherm de Ronde van Vlaanderen volgen.

Inschrijven kan op de dag zelf maar kan ook nu al via de website van TC de Kleppers ( https://www.fietssport.nl/details/inschrijven/id/48647 ). Het inschrijfgeld voor de 49 km-afstand bedraagt 5 Euro. NTFU leden krijgen 1 euro korting. De gehele opbrengst van de tocht (inclusief de sponsorgelden) gaat naar Stichting Gijsje Eigenwijsje. Deze stichting is er voor kinderen met een levensbedreigende ziekte. De stichting biedt het gezin een gratis verblijf in haar eigen, volledig ingericht en op een ziek kind afgestemd, vakantiehuis.

Dit jaar start er een speciale samenwerking met Dutchebikes. Iedere deelnemers krijgt bij de start een voucher met korting op een Dutch E-Bike. De route loopt langs het bedrijf. De winkel is tijdens de tocht open voor bezoek.  

———————————————

voor meer informatie:

René Roovers (werkgroep communicatie)

06 – 24 77 38 24

Geplaatst in MHK_laatste_nieuws