Jubileum weekend moddervreters

12,5 jaar MTB — 21-23 juni 2019

Na maanden van voorbereidingen met een geheimhouding, waaraan de CIA nog een flinke punt kan zuigen, werd op 20 juni bekend gemaakt waar wij het Jubileumweekend zouden gaan vieren. Het werd Wezuperbrug! Na dat bericht dook nagenoeg iedereen op google maps om te weten waar dit lag. Het bleek in Drenthe te zijn. Drenthe? Maar daar is toch alles vlak? Maar met het jubileum en gerstenat in het achterhoofd, vertrokken we met 22 man en 1 vrouw op 21 juni naar Wezuperbrug. De eerste groep, de kwartiermakers, vertrokken aan het begin van de middag. Wel met wat vertraging want door alle mee te nemen sportsupplementen ontstond er krapte in het laadruim. Even werd even overwogen om de fietsen dan maar thuis te laten. Maar door de extra fietsendrager van Mihason en de soepele opstelling van Ron Cannon om los brood in zijn auto te accepteren gingen we op weg. 

Lees verder
Geplaatst in Verslagen

K3C de A en B groep op avontuur

Afgelopen zondag 26 mei was het zover, de K3C zou verreden worden. Een rondje vanuit de thuisbasis de Viersprong over de Zeeuwse eilanden. Chapeau voor de rijders en een bijzonder bedankje voor de begeleiders en de Viersprong. Een topdag! Zie hieronder het fotoverslag en het videoverslag.

Geplaatst in Verslagen

De E – groep is een feit

Bij onze groeiende vereniging met een grote variatie in leeftijd en fitheid is de tijd gekomen voor een extra groep. Afgelopen zondag 19 mei heeft de E – groep zijn eerste rit gereden en is de oprichting een feit. De E – groep rijdt op zondagochtend van 09.30 tot 11.30. De ritten zijn aangemaakt op de website. http://tcdekleppers.nl/e-groep/

Geplaatst in Verslagen

MTB-groep rijdt Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge 2019!

Op zaterdag 20 april 2019 vertrokken 500 enthousiaste MTB’ers vanaf het Vrijthof in Maastricht richting het Vrijthof in Hilvarenbeek om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF).
De 150 km lange route is ca. 85% onverhard en loopt over de mooiste paden die België en Nederland te bieden hebben. De deelnemers vinden hun weg via GPS-navigatie.

“De dag was uitzonderlijk goed en er was mooi zomers weer. Om 5:45 vertrokken de deelnemers vanuit Dongen naar Maastricht. Cees, Kees, Jerry en Rob brachten de Kleppers weg. De route was prachtig, mooie singletracks, afgewisseld met brede bospaden. Onderweg ook nog een aantal uitdagingen om fietsend de berg op te komen. 150 km is een flinke afstand. Op het eind was het een kwestie van doorzetten, karakter tonen… De aankomst was uitstekend voorbereid. We werden langs alle toeschouwers binnengeleid en de aankomst was via het podium. Achteraf bleek de inkomsten voor het goede doel KWF boven de 225.000 euro te liggen… Deze rit gaan we wat ons betreft volgend jaar weer doen!”

Geplaatst in Verslagen

K3C 26 mei – Kleppers only event

Geplaatst in Verslagen

Mathieu Hermans Klassieker brengt 10.000 euro op voor Gijsje Eigenwijsje

‘We zijn trots dat we dit jaar een bedrag van maar liefst 10.000 euro over kunnen maken naar het goede doel ‘Gijsje Eigenwijsje’, zo maakte Mathieu Hermans direct na de toertocht de voorlopige opbrengst bekend. Met de bijdrage van zo’n 700 deelnemers en de inbreng van de vele sponsoren kunnen we dit prachtige bedrag overmaken. En de spontane donaties blijven binnenkomen. Hierdoor kunnen we meer dan 30 gezinnen van ernstig zieke kinderen een fijne week bezorgen in één van de drie huisjes van de Stichting Gijsje Eigenwijsje.

Geslaagd Wielerfestijn

De vijfde jubileum Vuelta-editie van de Mathieu Hermans Klassieker was een geslaagd wielerweekend. Op zaterdagavond was de kick-off met het wielercafé in de met 250 bezoekers geheel uitverkochte, bomvolle Viersprong. De wielerliefhebbers zaten voor en na de pauze op het puntje van hun stoel. De roem was Mart Smeets vooruit gesneld. Geheel terecht. Smeets bleek een fenomeen en een buitengewoon vakman. Hij legde de uitgenodigde gasten waaronder oud-ploeggenoten van Mathieu Hermans van de Caja Rural ploeg, oud-renner Teun van Vliet en Olympisch kampioen Bob de Jong op een humoristische en scherpe wijze het vuur aan de schenen. Bijzonder om in onze eigen Dongense Viersprong live zo’n ‘Avondetappe’ mee te kunnen maken. Aan de mooie ééntweetjes tussen Smeets en Hermans – door de boomlange Smeets consequent aangeduid als die kleine – was te zien dat de twee elkaar ook als NOS presentatoren beter kenden. Smeets had er zin in en was in vorm. Even was hij ontstemd toen Teun van Vliet op zijn vraag ‘op welke zender kijk je morgen naar de Ronde van Vlaanderen’, antwoordde ‘naar de Belg’.

Voorafgaand aan het wielercafé kregen sponsoren als dank voor hun bijdrage een door de Viersprong uitstekend georganiseerd diner aangeboden.

Voor de fietser was het op zondag volop genieten. Zo’n 700 deelnemers wisten Dongen te vinden. Het stralend lenteweer met twintig graden, de prima uitgepijlde routes, de perfecte samenwerking met TC de Kleppers en tientallen vrijwilligers, de ondersteuning van de Nederlandse Tourfietsunie en de goede verzorging onderweg, maakte de tocht tot een heus wielerfeestje. Zo’n 150 fietsers voelden zich echte ‘wielrenners’ in de pelotonstocht van 90 kilometer met voorop de oud-ploeggenoten en leden van het Sterrenteam en onder begeleiding van volgauto’s en motards. Onderweg was er alle gelegenheid om een praatje te maken met BN-ers en bekende renners.

Het groeiend aantal van 700 deelnemers past in de doelstelling van de organisatie: een gedegen maar gestage groei. De fietsers die de 49 km, 90 km en 138 hebben gereden, de oud-ploeggenoten van Caja Rural en vele prominenten hebben er van genoten. Het was een ode aan de Vuelta van 30 jaar geleden waarin door Mathieu Hermans geschiedenis werd geschreven. Volgend jaar zal de Mathieu Hermans Klassieker in het teken staan van Vuelta 2020 die dan onze regio en Dongen aandoet.  

Geplaatst in Verslagen

Speciale route voor gewone fietsen in Mathieu Hermans Klassieker


De vijfde editie van de Mathieu Hermans Klassieker vindt op zondag 7 april plaats.  Dit jaar is er weer de speciale route voor de ‘gewone’ fietsers en E-bikes.  Het vertrek is bij Zalencentrum de Viersprong in de Kanaalstraat. Er kan worden vertrokken vanaf 8.30 tot 12.00 uur. De afstand bedraagt 49 kilometer. De afstanden voor de racefietsers zijn 90 en 138 km.

Er zijn steeds meer fietsers die graag een langer tochtje maken door de omgeving maar niet op een racefiets willen zitten. Voor hen is deze 49 kilometer route van de Mathieu Hermans Klassieker ideaal. Het is een prachtige gelegenheid om zo vroeg in het seizoen genietend van de vroege lente, op een uitgezette en rustige route weer te wennen aan de fiets. De tocht kan gereden worden met een gewone of op de elektrische fiets.  Lekker in beweging op een route die loopt over rustige en verrassende weggetjes. De route is te zien en zelfs al te downloaden op de site van TC de Kleppers en Fietssport. Bij Gilze is er een officiële rustplaats bij fietscafé de Banner. Een leuk café om te rusten. Ook elders op de route zijn voldoende terrasjes om even de benen te strekken. De route komt terug naar de finish door ’t Broek en langs het kanaal over de fietsbrug om weer te eindigen bij de Viersprong. Hier krijgt iedere fietser een gratis kop soep aangeboden. Ook het terras van de Viersprong is open. Afhankelijk van de aankomsttijd zal het daar druk zijn met alle terugkerende fietsers van de verschillende routes, BN-ers en Spaanse gasten.  Wie nog niet genoeg heeft van het fietsen kan onder het genot van een drankje op groot scherm de Ronde van Vlaanderen volgen.

Inschrijven kan op de dag zelf maar kan ook nu al via de website van TC de Kleppers ( https://www.fietssport.nl/details/inschrijven/id/48647 ). Het inschrijfgeld voor de 49 km-afstand bedraagt 5 Euro. NTFU leden krijgen 1 euro korting. De gehele opbrengst van de tocht (inclusief de sponsorgelden) gaat naar Stichting Gijsje Eigenwijsje. Deze stichting is er voor kinderen met een levensbedreigende ziekte. De stichting biedt het gezin een gratis verblijf in haar eigen, volledig ingericht en op een ziek kind afgestemd, vakantiehuis.

Dit jaar start er een speciale samenwerking met Dutchebikes. Iedere deelnemers krijgt bij de start een voucher met korting op een Dutch E-Bike. De route loopt langs het bedrijf. De winkel is tijdens de tocht open voor bezoek.  

———————————————

voor meer informatie:

René Roovers (werkgroep communicatie)

06 – 24 77 38 24

Geplaatst in MHK_laatste_nieuws

Mathieu Hermans Klassieker in Spaanse Vuelta sferen

De Mathieu Hermans Klassieker van komende zondag 7 april staat in het teken van de Ronde van Spanje, de Vuelta. Mathieu Hermans vierde er 30 jaar geleden zijn grote triomfen met een ongeëvenaard aantal etappeoverwinningen. Het was één van de redenen waarom hij het afgelopen jaar als ‘spanjaard’ ambassadeur werd om de Vuelta met succes voor 2020 naar onze regio te halen. Daarnaast is deze editie het vijfde jaar dat de Klassieker wordt georganiseerd. Alle reden om het groots aan te pakken. Er is keuzes uit routes van 49, 90 en 138 kilometer die individueel of met een groep kunnen worden gereden. De start is vanaf 8.00 uur tot 12.00 uur bij de Viersprong. Fantastisch is de pelotonstocht van 89 kilometer met veel bekende Nederlanders en bekende renners. Dit peloton wordt om 9.30 officieel weggeschoten. Het wordt mooi fietsweer dus gezien het aantal voorinschrijvers is er een flink aantal deelnemers te verwachten. Ook de sponsoring loopt goed. De opbrengst gaat naar het goede doel: ‘Gijsje Eigenwijsje’. Op zaterdagavond is er in de Viersprong een wielercafé dat gepresenteerd wordt door Mart Smeets.

Fietsen in peloton met kampioenen.

De start en finish bij zalencentrum de Viersprong in de Kanaalstraat zal dit weekend Spaans getint zijn. Alle materialen die getoond zijn bij de presentatie van de Vuelta in de Grote Kerk in Breda zullen worden gebruikt. Aanvankelijk was het de bedoeling de twee grote namen uit het Spaanse wielrennen uit die tijd, Indurain en Delgado, samen met de Spaanse ploeggenoten van Mathieu Hermans, naar Nederland te halen. Dat bleek voor de toertocht voor dit jaar iets te veel gevraagd. Mathieu Hermans:’Dat zou ten koste gaan van de opbrengst voor het goede doel. Dat is niet de bedoeling. Maar wat niet is, kan nog komen. Wellicht volgend jaar in voorbereiding op de Vuelta. Ik ben er trots op dat zowel Indurain als Delgado ambassadeur zijn geworden van de Stichting Gijsje Eigenwijsje’. Desondanks is Mathieu Hermans blij dat er een ongelooflijk groot aantal oud-renners aanwezig zullen zijn: de Nederlandse ploeggenoten van het Spaanse Caja Rural team met meesterknechten Erwin Nijboer, Rene Beuker, Marcel Arntz, Dekker, Meijer, vd Hulst. En veel oud-renners als Theo de Rooij, Max van Heeswijk, Jaap Viergever, Gerben Karstens, Jack Hanegraaf en Gert Jacobs die allen meerijden in de pelotonstocht. Ook een groot aantal leden van het zogenaamde Sterrenteam hebben opnieuw toegezegd: tv presentator Frits Barend, Olympisch kampioen Bob de Jong, Ghita Beltman, Bas Muijs, Rens Muller, Joep Sertons, Chris Tates, Ruud vd Meijden en Johny Rep.

Speciale route voor gewone fietsen.

Dit jaar is er speciale aandacht voor de ‘gewone’ fietsers en E-bikes. Er zijn steeds meer fietsers die graag een langer tochtje maken door de omgeving maar niet op een racefiets willen zitten. Voor hen is deze 49 kilometer route van de Mathieu Hermans Klassieker ideaal. Het is een prachtige gelegenheid om zo vroeg in het seizoen genietend van de vroege lente, op een uitgezette en rustige route weer te wennen aan de fiets. Bij Gilze is er een officiële rustplaats bij fietscafé de Banner. De route komt terug naar de finish door ’t Broek en langs het kanaal over de fietsbrug om weer te eindigen bij de Viersprong. Hier krijgt iedere fietser een gratis kop soep aangeboden. Ook het terras van de Viersprong is open. Afhankelijk van de aankomsttijd zal het daar druk zijn met alle terugkerende fietsers van de verschillende routes, BN-ers en oud-renners gasten. Wie nog niet genoeg heeft van het fietsen kan onder het genot van een drankje op groot scherm de Ronde van Vlaanderen volgen.
Iedere deelnemer krijgt bij de start een voucher met korting op een E-Bike van één van de sponsors, Dutchebikes. De route loopt langs het bedrijf op Tichelrijt en de winkel van Dutchebikes is tijdens de tocht open voor bezoek. De start loopt langs Floris’Hand onderdeel van de hoofdsponsor Nh1816.

Meedoen en inschrijven

De inschrijving voor de 49 kilometer bedraagt 5 euro. Voor de 90 en 138 km is de inschrijving 7.50 euro. De pelotonstocht kost 15 euro. NTFU leden krijgen korting. Voorinschrijven kan via https://www.fietssport.nl/details/inschrijven/id/48647 . Bij de start wordt gebruik gemaakt van scan en go zodat deelnemers snel kunnen vertrekken. De opbrengst van deze tocht gaat naar het goede doel: Stichting Gijsje Eigenwijsje. Op die manier steunt iedereen die mee doet aan de ‘Mathieu Hermans Tegen de stroom in Klassieker’ automatisch het goede doel.

Geplaatst in MHK_laatste_nieuws

Vuelta Wielercafé uitverkocht

Het Vuelta wielercafé dat voorafgaat aan de Mathieu Hermans Klassieker is uitverkocht. Ook de sponsoring voor het goede doel Gijsje eigenwijsje loopt erg goed.  Met de Vuelta 2020 in aantocht groeit de belangstelling. Verstandig om ook voor de pelotonstocht van de Mathieu Hermans Klassieker voor in te schrijven want ook daar geldt: vol is vol.

Er bestaat grote belangstelling voor het Vuelta wielercafé dat zaterdag 6 april aanstaande in Zalencentrum de Viersprong in Dongen plaats gaat vinden. De kaarten waren in enkele weken uitverkocht. Voor het wielercafé zijn de Spaanse oud ploeggenoten van Mathieu Hermans uitgenodigd. De presentatie is in handen van Mart Smeets en Gert Jacobs. ‘Hartstikke mooi’, vindt Mathieu Hermans. ‘Er blijkt in Dongen grote belangstelling voor de wielersport te bestaan’. Dit wielercafé staat in het teken van de Vuelta en omdat deze grote Ronde volgend jaar ook Dongen aan gaat doen, doet dat de belangstelling natuurlijk goed. Ook de sponsoring voor het goede doel Gijsje Eigenwijsje loopt erg goed. Toegangskaarten waren onderdeel van het sponsorpakket waardoor veel sponsoren aanwezig zullen zijn.   

Maar wielerliefhebbers hebben altijd nog de mogelijkheid om de Spaanse gasten in levende lijve op de fiets te ontmoeten. Ze kunnen deelnemen aan de Mathieu Hermans Klassieker die op de dag na het wielercafé op zondag 7 april,  plaatsvindt. De Spaanse oud-ploeggenoten van Mathieu Hermans rijden samen met leden van het Sterrenteam van BN-ers mee met de met motards en volgauto’s begeleidde pelotonstocht van 90 kilometer. Omdat ook daar in verband met de omvang van dit peloton slechts een beperkt aantal plaatsen (150) beschikbaar is,  is het verstandig gebruik te maken van de voorinschrijving want ook hier geldt: vol is vol. Dus tijdig voorinschrijven voor de pelotonstocht is verstandig.

Ook wielerliefhebbers, recreanten en de gewone fietsers die individueel de Mathieu Hermans Klassieker willen rijden kunnen zich nu al voor-inschrijven voor de prachtige routes van de 49, 89 of 138 km tocht. Zowel voor de pelotonstocht als de andere routes kan voorinschrijven via: https://www.fietssport.nl/details/toertocht/id/48647

2014-07-21 19:15:30 NARBONNE – Presentator Mart Smeets tijdens een uitzending van NOS Studio Sportzomer De Avondetappe. ANP KIPPA BAS CZERWINSKI
Geplaatst in MHK_laatste_nieuws

Dongenaar Mathieu Hermans ambassadeur Vuelta 2020

De Ronde van Spanje komt in 2020 naar Nederland. Afgelopen woensdag werd in de Grote Kerk in Breda onder grote belangstelling het parcours van de drie in Nederland te rijden etappes bekend gemaakt. De derde etappe Breda-Breda werd gepresenteerd door Mathieu Hermans. Dankzij zijn vele etappeoverwinningen in de Vuelta is hij in Spanje voor velen nog een wielerheld. De organiserende steden Utrecht, Den Bosch en Breda hebben Hermans vanwege deze Spaanse contacten benaderd om als ambassadeur de Vuelta mee naar Nederland te halen. Met succes.

Door Dongen

Na de presentatie in de Grote Kerk toont Mathieu Hermans zich verguld dat de Vuelta 2020 door West-Brabant nu ook ‘gewoon’ door zijn eigen woonplaats Dongen koerst. De route van de derde etappe loopt via de Westerlaan, Noorderlaan en Lage Ham. Mathieu Hermans:’De Vuelta-start in Nederland is het Suc6 van een drie jaar lange lobby waar ik graag mijn netwerk in Spanje voor ingezet heb. Ik ben er wel een beetje trots op de Spaanse “compañeros” hier te mogen ontvangen met als hoogtepunt de doorkomst door Dongen. Hier in Dongen kocht ik mijn eerste racefiets, merk JABO. Hier was mijn supportersclub gevestigd en leerde ik tijdens de profronde van Dongen mijn vrouw Noortje kennen. Toen ik in 1996 ben teruggekeerd in Nederland heb ik mij in Dongen gevestigd. Het parcours kent geen bergen maar zal zeer afwisselend zijn langs bossen, polders en dijken. Ook de variatie van wegoppervlak betekend dat de renners extra alert en geconcentreerd moeten zijn. Normaal gesproken zijn het etappes voor de rappe mannen, iets wat mij uiteraard erg aanspreekt. Je gaat in Brabant de Vuelta niet winnen maar je kunt hem hier wel verliezen!

Quick off evenementen

In de aanloop naar 2020 zullen er al dit jaar verschillende initiatieven en side events worden georganiseerd die al in het teken van Spanje en de Vuelta staan. De Mathieu Hermans Klassieker op 7 april van dit jaar is de kick-off. Hermans:’Ik heb mijn oud ploeggenoten van de Caja Rural ploeg benaderd en die komen naar Nederland en rijden mee. Iedereen kan zich inschrijven voor de peloton’s tocht van 90 kilometer en met al deze gerenommeerde renners en oud profs zij aan zij rijden en ervaren hoe het is zelf in de koers te zitten. Er wordt door verschillende doorkomstplaatsen van de Vuelta gereden. Het is precies dertig jaar geleden dat Hermans in Spanje zijn vele etappes won. De NOS heeft daar een mooi filmpje van gemaakt: ‘Hoe Hermans de Vuelta 1989 naar zijn hand zette’. Daarom is deze editie van de Mathieu Hermans klassieker de ‘Vuelta 1989′ genoemd.

Maar men kan ook opteren om voor de individuele afstand te gaan van 49-90-138 km. Ook op een E-bike ben je welkom. Kortom, we gaan er met z’n allen een mooi feestje van maken! Schrijf je snel in en steun tevens het goede doel Stichting Gijsje Eigenwijsje via: https://www.fietssport.nl/details/inschrijven/id/48647 .

Wielercafé in de Viersprong

Als klap op de vuurpijl vindt er op zaterdagavond 6 april in de Viersprong een Wielercafé plaats waarin diezelfde Spaanse gasten en oud collega’s van Mathieu Hermans uitgenodigd zijn. Het wielercafé wordt gepresenteerd door Mart Smeets en Gert Jacobs. ‘Dit zal een mooie en interessante Avondetappe worden’, zo verwacht Mathieu Hermans. Ook andere bekende renners zoals Alpe d’Huez winnaar en schrijver Peter Winnen zijn uitgenodigd. Kaarten kosten 15 euro. Om er bij te kunnen zijn moet je snel zijn. De laatste kaarten zijn te krijgen bij de Viersprong. 

Geplaatst in MHK_laatste_nieuws, Verslagen