Informatie

Mathieu Hermans Klassieker ‘Tegen de stroom in

Genieten op de fiets tijdens een van de mooiste klassiekers van het voorjaar?
Het gezellige Brabantse Dongen staat weer helemaal in het teken van wielrennen. De samenwerking tussen Mathieu Hermans en TC De Kleppers zal op 15 april 2018 zorgdragen voor de 4e editie, met als keuze tochten van 45, 90 of 135kilometer. De opbrengst komt weer geheel ten goede aan het goede doel, Stichting Gijsje Eigenwijsje.

Er kan gefietst worden door het unieke gebied van De Langstraat. Letterlijk tegen de stroom in. De tocht gaat voor een groot gedeelte stroomopwaarts langs de oevers van de Maas, via polders en dijken naar het historische Heusden. Via Vlijmen, de woonplaats van Lars Boom, langs de Loonse en Drunense Duinen voert hij weer terug naar de vertrekplaats, café De Viersprong in Dongen. Dit traject was het trainingsgebied van Mathieu Hermans. Hier legde hij de basis voor de vele overwinningen in de Vuelta en de Tour.

Voor de afstand van 90 kilometer is er de keuze voor de gezamenlijke start om 9.30 uur met vele prominenten waaronder o.a. het Sterrenfietsteam. Deze groep wordt begeleid door motorrijders en je fietst schouder aan schouder met oud-beroepsrenners en je waant je even prof. Iedereen met wat ervaring op de racefiets kan meerijden (helm verplicht, zogenaamde triatlonsturen niet toegestaan). Het gemiddelde ligt rond de 28 km/uur. Wil je liever je eigen snelheid bepalen, met een eigen groepje of met je gezin rijden, dan kun je uiteraard je eigen starttijd bepalen en kiezen voor 1 van de 3 vernieuwde en volledig uitgepijlde routes.

Wij hopen je graag te zien.

Volg ons ook op facebook!