Informatie

Genieten op de fiets tijdens één van de mooiste klassiekers in het voorjaar?
Het gezellige Brabantse Dongen staat op weer helemaal in het teken van wielrennen. De samenwerking tussen Mathieu Hermans en TC de Kleppers zal op 7 april 2019 zorgdragen voor de 5e editie, met als keuze tochten van 49, 90 of 138 kilometer. De opbrengst komt weer geheel ten goede aan het goede doel, Stichting Gijsje Eigenwijsje.
 
Er wordt gefietst door het unieke gebied van De Langstraat. Letterlijk “tegen de stroom in”. De tocht gaat voor een groot gedeelte stroomopwaarts langs de oevers van de Maas, via polders en dijken naar het historische Heusden. Langs de Loonse en Drunense Duinen voert de route weer terug naar de vertrekplaats, café de VIersprong in Dongen. Dit traject was het trainingsgebied van Mathieu Hermans. 
 
In 2019 wordt het een bijzondere editie: ‘de Vuelta Editie’. Het is dan 30 jaar geleden dat Mathieu (nog steeds een grootheid in Spanje) zijn overwinningen vierde in de Vuelta en de Tour. Voor deze Vuelta editie zijn grote Spaanse renners uitgenodigd. Ze rijden met ons mee in de pelotonstocht (89km) die start om 9.30uur.
 
Voor de afstand van 90 kilometer kun je kiezen voor de gezamenlijke start om 9.30 uur met vele prominenten. Deze groep wordt begeleid door motorrijders en je fietst schouder aan schouder met oud-beroepsrenners. Waan jezelf even een prof!
Iedereen met wat ervaring op de racefiets kan meerijden. Een helm is verplicht en triatlonsturen zijn niet toegestaan. Het gemiddelde ligt rond de 28 km/uur en er zijn max. 100 plekken in het peloton.
Wil je liever je eigen snelheid bepalen, met een eigen groepje of met je gezin rijden? Je kunt uiteraard ook jouw eigen starttijd bepalen en kiezen voor 1 van de 3 volledig uitgepijlde routes.
 
Starttijd: 8.30-11.00uur
– 49km (ook geschikt voor gezinnen en e-bikes!)
– 90km (alleen te rijden of met prominenten in het peloton)
– 138km
 
Ben jij erbij? Nodig je fietsclubje, gezin of vriendengroep uit en schrijf je in via fietssport.nlhttps://www.fietssport.nl/details/toertocht/id/48647

Volg ons ook op facebook!