D – Groep

De D groep is niet meer de kleinste en de minst snelle groep van TC De Kleppers. Bij deze groep is de snelheid niet het belangrijkste, maar we streven er wel naar om 25 km/h gemiddeld te rijden. Uiteraard is ons motto ook: samen uit samen thuis.

We rijden op zondag van 9.30 uur tot 11.30 uur. In die 2 uur proberen we de afstand van 50 km. te halen. Lukt dat niet, geen probleem, als iedereen het maar naar de zin heeft. Gezellig fietsen staat bij ons
voorop, maar we willen toch ook wel het gevoel hebben, dat we wat aan inspanning gedaan hebben.

In deze groep fietsen veel dames, maar ook een aantal heren. Altijd handig voor het kopwerk, voor pech onderweg en om de zwakkeren uit de wind te rijden. De routes worden in onderling overleg bepaald en we proberen rekening te houden met de windrichting. Het liefst dus bij vertrek wind tegen, als dat kan.

We zijn rond 11.30 uur terug bij De Viersprong en daar staat de koffie met broodje klaar, voor eigen rekening, maar wel voor een vriendenprijsje. Daar treffen we dan de fietsers van de andere groepen en is het gezellig om even na te babbelen.

We rijden ook op woensdagavond en in de winter wordt er ook gefietst. Dan rijden we op de dikke banden een rit van 1,5 uur. We nemen dan zoveel mogelijk de bospaden.