C – Groep

De C-groep van TC de Kleppers is een fiets groep waar veiligheid en fietsplezier boven in het vaandel staan. Wij zijn fietsers die in het wegseizoen iedere zondagmorgen (vanaf maart tot en met oktober) om 09.00 uur en iedere woensdagavond (vanaf april tot half september) om 18.45 uur vertrekken bij “de Viersprong”.

Wij rijden met een gemiddelde snelheid van rond de 28 km per uur en fietsen dan afhankelijk van de windrichting een route, op zondag van ongeveer 70 km en op woensdag avond van ongeveer 45 km. We starten langzaam en maken een rustige opbouw. 2 a 3 x per seizoen wordt er een langere tocht georganiseerd.

De route welke wordt gereden is afhankelijk van de wind maar kan door een ieder worden bepaald mits deze rit is voorbereid (dit in het kader van veiligheid). In de C- groep wordt rekening gehouden met de beginnende en gevorderde renners. Dit doen we door de positie in de groep. Van de eerste 6 a 8 renners wordt verwacht dat zij regelmatig van kop wisselen, waarbij een maximale snelheid van 29 km per uur wordt aangehouden. Communicatie gedurende de rit is van groot belang en hier wordt van elke deelnemer verwacht een steentje aan bij te dragen. Er wordt getracht het niveau verschil tussen B en C groep niet te groot te laten worden zodat er voor de gevorderde er altijd de mogelijkheid bestaat om door te stromen naar de B-groep indien die wens bestaat.

Gedurende de winter periode blijft een groot aantal fietsers actief. Met de zogenaamde dikke banden tochten. In deze periode zijn er voor de C-groep 2 tochten op zondag 1 tocht voornamelijk verharde wegen met vertrek van 9.30 uur bij de Viersprong. 1 tocht voornamelijk onverharde wegen (bos) welke ook om 9.30 vertrekken onder de Rijense brug)
Beide tochten eindigen om 11.30 uur bij de Viersprong

Na afloop van de iedere tocht, zowel in de zomer als winter, kan er bij de Viersprong de route worden besproken onder het genot van een kop koffie met broodje en of het gebruikelijke donkertje.

Voor vragen, ideeen, opmerkingen en/of klachten kun je ten alle tijden terecht, mondeling of via de mail.

Zoals gemeld staat veiligheid en fietsplezier hoog in het vaandel. Maar wel moeten we uitdrukkelijk melden dat veiligheid een algemeen goed is waarvoor een ieder zelf verantwoordelijk voor is.