B – Groep

De B-groep is de grootste groep en een hechte groep van TC de Kleppers,die op woensdagavond en zondagochtend haar ritten rijdt. Er rijden gemiddeld wekelijks zo’n 20 tot 40 fietsers hun rondes. Als de groep te groot wordt om als een groep te rijden, wordt er in twee groepen gereden. Deze groepen houden wel oogcontact met elkaar en rijden dezelfde route, zij het op een afstand van zo’n 100 meter van elkaar.

Na een opbouw in het begin van het seizoen startend met 55 km rijden we op zondagochtend  tot 70-75 km in het hoogseizoen. Op woensdagavond ligt de afstand maximaal op 55 km. De gemiddelde snelheid  ligt rond de 30 km.
De B-groep verkent in haar tochten de omgeving van Dongen: richting Den Bosch,  rondje Hedel- Heusden, Galder, noem maar op:  alle windrichtingen worden verkend.

De te rijden routes variëren dus en worden vooral bepaald door de windrichting. Uiteraard kan iedereen in de groep een route inbrengen, zodat variatie in routes mogelijk is. Ook wordt er voor het vertrek met elkaar afgesproken welke route gereden wordt.

In de loop van het jaar worden ook speciale tochten gereden. Sommige van die tochten zijn georganiseerd, zoals de Leijetocht, de Abdijtocht. Andere tochten worden door de wegkapiteins zelf uitgezet. Zo is de B-groep vorig jaar naar de molens in de Ablasserwaard gereden en hebben we de Limburgse heuvels verkend.

In de winterperiode zit de B-groep ook niet stil. We rijden dan in de bossen (Duiventoren, Dorst- Cadetten Kamp – Katjeskelder) op daarvoor geschikte paden.
Start is om 9.30 uur onder de Rijense brug.

Informatie over de ritten is te vinden op de website.