A – Groep

De A Groep van Tc de Kleppers is een hechte groep die op zondagochtend en in het zomerseizoen ook op woensdagavond toert. We noemen dit de A groep omdat in deze groep de gemiddelde snelheid van de groepen het hoogst is. Deze snelheid ligt maximaal tussen de 30 en 32 KM. In deze groep hanteert men het principe van doordraaien. Zij die dit willen komen dan ook zeker op kop, je geeft zelf aan wanneer je wil wisselen. Het mooie van dit principe is dat je met alle plaatsen in het peloton leert omgaan en dat het steeds een afwisselende rit is.

De te rijden route varieert elke week en deze wordt voorafgaand aan de tocht met elkaar afgestemd. Zaken als windrichting weersvoorspellingen spelen hier een rol. Het streven is zoveel mogelijk variatie in de ritten aan te brengen. Ieder die een mooie route weet kan deze voorstellen.Veiligheid staat ook in deze groep voorop. Bij de kleppers werken we met wegkapiteins om dit mogelijk te maken. Zij zorgen voor de begeleiding en zijn een vraagbaak voor de groep.

Tijdens het wegseizoen rijden we twee afstanden. We starten in maart om na 75 km fietsplezier terug te keren bij de Viersprong en bouwen dit op tot 90 km. (vanaf maart tot en met halverwege november).De snelheid die wordt aangehouden is 30-32 km per uur. Tijdens het zomerseizoen is er ook op woensdagavond een rit (vanaf eind maart tot begin september). De A groep start dan om 18.30 uur en fietst dan ruim 50 km over een vast parcours. De slingerdreef is een vast deel in deze route en het poloton slingert zich dan met een mooi tempo door de bossen. Soms wordt de groep gesplitst in verband met de te rijden snelheid.

Naast deze reguliere ritten is er (ongeveer een keer per maand) de mogelijkheid om op zondagochtend een langere rit te fietsen (tot maximaal 150 km). Er wordt dan meestal vroeger gestart. Deze tochten zijn goed te gebruiken als voorbereiding op georganiseerde tochten als Luik Bastenaken Luik, Limburgs mooiste of andere tochten waar je aan deel nemen wil. De route wordt onderling bepaald en ook hier geld dat er getracht wordt er zoveel mogelijk afwisseling in te brengen. De mogelijkheid bestaat om onderweg een kopje koffie te drinken. Het tempo is afgestemd op de groep en ook hier geld samen uit samen thuis.   

De mogelijkheid bestaat om onderling af te spreken samen met een aantal A rijders ergens buiten onze regio een (al dan niet georganiseerde) tocht te fietsen. Te denken valt daarbij bijvoorbeeld aan de heuvels in Limburg, Belgie of op de Veluwe. Dit zijn altijd erg mooie tochten en zijn iets om naar uit te kijken.

Uiteraard zitten we ook tijdens het winterseizoen niet stil. We gaan dan met een groep A rijders op de MTB de bossen in. Start is dan om 8.30 uur bij Cafe de Viersprong en de rit gaat verder over de MTB geschikte paden in de Duiventoren.  Denk hierbij onder andere aan de woeste zee, surae, katjeskelder en cadettenkamp. Ook hier geld dat er telkens geprobeerd wordt voor afwisselende routes te zorgen. Zij die ook in de bossen goed uit de voeten kunnen zijn bij de MTB groep van harte welkom om tijdens de wintermaanden mee te fietsen.

Informatie over de ritten is altijd te vinden op de website.