Mathieu Hermans Klassieker brengt 10.000 euro op voor Gijsje Eigenwijsje

‘We zijn trots dat we dit jaar een bedrag van maar liefst 10.000 euro over kunnen maken naar het goede doel ‘Gijsje Eigenwijsje’, zo maakte Mathieu Hermans direct na de toertocht de voorlopige opbrengst bekend. Met de bijdrage van zo’n 700 deelnemers en de inbreng van de vele sponsoren kunnen we dit prachtige bedrag overmaken. En de spontane donaties blijven binnenkomen. Hierdoor kunnen we meer dan 30 gezinnen van ernstig zieke kinderen een fijne week bezorgen in één van de drie huisjes van de Stichting Gijsje Eigenwijsje.

Geslaagd Wielerfestijn

De vijfde jubileum Vuelta-editie van de Mathieu Hermans Klassieker was een geslaagd wielerweekend. Op zaterdagavond was de kick-off met het wielercafé in de met 250 bezoekers geheel uitverkochte, bomvolle Viersprong. De wielerliefhebbers zaten voor en na de pauze op het puntje van hun stoel. De roem was Mart Smeets vooruit gesneld. Geheel terecht. Smeets bleek een fenomeen en een buitengewoon vakman. Hij legde de uitgenodigde gasten waaronder oud-ploeggenoten van Mathieu Hermans van de Caja Rural ploeg, oud-renner Teun van Vliet en Olympisch kampioen Bob de Jong op een humoristische en scherpe wijze het vuur aan de schenen. Bijzonder om in onze eigen Dongense Viersprong live zo’n ‘Avondetappe’ mee te kunnen maken. Aan de mooie ééntweetjes tussen Smeets en Hermans – door de boomlange Smeets consequent aangeduid als die kleine – was te zien dat de twee elkaar ook als NOS presentatoren beter kenden. Smeets had er zin in en was in vorm. Even was hij ontstemd toen Teun van Vliet op zijn vraag ‘op welke zender kijk je morgen naar de Ronde van Vlaanderen’, antwoordde ‘naar de Belg’.

Voorafgaand aan het wielercafé kregen sponsoren als dank voor hun bijdrage een door de Viersprong uitstekend georganiseerd diner aangeboden.

Voor de fietser was het op zondag volop genieten. Zo’n 700 deelnemers wisten Dongen te vinden. Het stralend lenteweer met twintig graden, de prima uitgepijlde routes, de perfecte samenwerking met TC de Kleppers en tientallen vrijwilligers, de ondersteuning van de Nederlandse Tourfietsunie en de goede verzorging onderweg, maakte de tocht tot een heus wielerfeestje. Zo’n 150 fietsers voelden zich echte ‘wielrenners’ in de pelotonstocht van 90 kilometer met voorop de oud-ploeggenoten en leden van het Sterrenteam en onder begeleiding van volgauto’s en motards. Onderweg was er alle gelegenheid om een praatje te maken met BN-ers en bekende renners.

Het groeiend aantal van 700 deelnemers past in de doelstelling van de organisatie: een gedegen maar gestage groei. De fietsers die de 49 km, 90 km en 138 hebben gereden, de oud-ploeggenoten van Caja Rural en vele prominenten hebben er van genoten. Het was een ode aan de Vuelta van 30 jaar geleden waarin door Mathieu Hermans geschiedenis werd geschreven. Volgend jaar zal de Mathieu Hermans Klassieker in het teken staan van Vuelta 2020 die dan onze regio en Dongen aandoet.  

Geplaatst in Verslagen