Speciale route voor gewone fietsen in Mathieu Hermans Klassieker


De vijfde editie van de Mathieu Hermans Klassieker vindt op zondag 7 april plaats.  Dit jaar is er weer de speciale route voor de ‘gewone’ fietsers en E-bikes.  Het vertrek is bij Zalencentrum de Viersprong in de Kanaalstraat. Er kan worden vertrokken vanaf 8.30 tot 12.00 uur. De afstand bedraagt 49 kilometer. De afstanden voor de racefietsers zijn 90 en 138 km.

Er zijn steeds meer fietsers die graag een langer tochtje maken door de omgeving maar niet op een racefiets willen zitten. Voor hen is deze 49 kilometer route van de Mathieu Hermans Klassieker ideaal. Het is een prachtige gelegenheid om zo vroeg in het seizoen genietend van de vroege lente, op een uitgezette en rustige route weer te wennen aan de fiets. De tocht kan gereden worden met een gewone of op de elektrische fiets.  Lekker in beweging op een route die loopt over rustige en verrassende weggetjes. De route is te zien en zelfs al te downloaden op de site van TC de Kleppers en Fietssport. Bij Gilze is er een officiële rustplaats bij fietscafé de Banner. Een leuk café om te rusten. Ook elders op de route zijn voldoende terrasjes om even de benen te strekken. De route komt terug naar de finish door ’t Broek en langs het kanaal over de fietsbrug om weer te eindigen bij de Viersprong. Hier krijgt iedere fietser een gratis kop soep aangeboden. Ook het terras van de Viersprong is open. Afhankelijk van de aankomsttijd zal het daar druk zijn met alle terugkerende fietsers van de verschillende routes, BN-ers en Spaanse gasten.  Wie nog niet genoeg heeft van het fietsen kan onder het genot van een drankje op groot scherm de Ronde van Vlaanderen volgen.

Inschrijven kan op de dag zelf maar kan ook nu al via de website van TC de Kleppers ( https://www.fietssport.nl/details/inschrijven/id/48647 ). Het inschrijfgeld voor de 49 km-afstand bedraagt 5 Euro. NTFU leden krijgen 1 euro korting. De gehele opbrengst van de tocht (inclusief de sponsorgelden) gaat naar Stichting Gijsje Eigenwijsje. Deze stichting is er voor kinderen met een levensbedreigende ziekte. De stichting biedt het gezin een gratis verblijf in haar eigen, volledig ingericht en op een ziek kind afgestemd, vakantiehuis.

Dit jaar start er een speciale samenwerking met Dutchebikes. Iedere deelnemers krijgt bij de start een voucher met korting op een Dutch E-Bike. De route loopt langs het bedrijf. De winkel is tijdens de tocht open voor bezoek.  

———————————————

voor meer informatie:

René Roovers (werkgroep communicatie)

06 – 24 77 38 24

Geplaatst in MHK_laatste_nieuws