Jan op de Mont Ventoux voor Tour du ALS

Jan van Heijst, Klepper uit de B- groep is zelf getroffen door ALS. Samen met zijn zoon had hij dan ook besloten om de Mont Ventoux op te fietsen met vele andere lotgenoten, buddy’s vrijwilligers en sponsoren.

Maar niet alleen in ons land, maar ook in de Franse Alpen heeft het donderdag 31 mei flink gespookt. Op en rond de Mont Ventoux was het een waar noodweer en dat op de dag dat honderden Nederlanders zich daar inzetten voor de jaarlijkse actie Tour du ALS.

444 landgenoten reden de beruchte Franse berg omhoog. Maar de regen kwam helaas met bakken uit de hemel. En omdat onweer en bliksem de tocht gevaarlijk maakten, werd besloten het parcours aan te passen. De temperatuur op de berg was te laag voor het fietsevenement. Het is ontzettend jammer dat Jan de Mont Ventoux niet omhoog heeft mogen fietsen. Toch zijn wij ook ontzettend trots op Jan omdat hij de ingekorte versie heeft gefietst en eerder die week de tocht naar Col de la Madeleine heeft volbracht en daarmee heel veel geld heeft ingezameld voor onderzoek naar de ziekte ALS.

Afgelopen zondag is Jan door de B-rijders ontvangen bij de Vierpsprong waar hij een mooi aandenken heeft mogen ontvangen.

Jan goed gedaan!

 

 

Geplaatst in Verslagen