Ontwakingstocht – A-groep uit de winterslaap

In het midden van het winter(MTB)seizoen werden er bij de A groep al wilde plannen gemaakt voor het nieuwe wegseizoen. Om uit de “winterslaap” te komen zou het goed zijn om te beginnen met de ontwakingstocht vanuit Driebergen. Dit voorstel werd goed ontvangen en al snel hadden een aantal fanatieke (gekke?) A kleppers zich ingeschreven. Op zondag 5 maart (dus nog voor de officiële opening van ons “wegseizoen”) vertrokken we met negen personen om 7 uur naar Driebergen. Nadat we waren aangekomen, omgekleed en ingeschreven gingen we fris en fruitig beginnen aan de 130 km lange tocht. Vanuit Driebergen gingen we al draaiend en kerend over vooral (mooie) polderwegen richting de Neder-Rijn. Er stond erg veel wind en het eerste stuk vooral tegen. Voor wie de A groep kent zal het geen verrassing zijn dat ondanks die harde tegenwind vanaf de start behoorlijk gas werd gegeven. Gelukkig waren er twee van de negen (ik zal de namen niet noemen) die begrepen dat de gaskraan iets dichtgedraaid moest worden (want nog 100 km te gaan). Aangekomen bij de Neder-Rijn gingen we richting Amerongen met de harde wind “vol in de poeperd”. Ik heb tijdens dit stuk van de route bij een negental Kleppers op een gegeven moment een smile op het gezicht gezien zoals ik nog zelden heb meegemaakt (want: harde wind in de rug, voorjaarszonnetje in het gezicht, rijdend van de dijk naar beneden met een café in zicht). Vanuit Amerongen maakten we een lus met daarin enkele klimmetjes (o.a. Grebbeberg in Rhenen) en natuurlijk werd er op die klimmetjes weer extra gas gegeven. Teruggekomen in Amerongen moesten we de “verschrikkelijke” Amerongse berg bedwingen. Daarna via een aantal binnenwegen weer terug naar de Utrechtse heuvelrug met nog enkele klimmetjes alvorens via Austerlitz weer terug te keren naar start- ( en dus ook finish-) plaats Driebergen. Vanzelfsprekend werden de beentjes na afloop (en bij enkelen al eerder) goed gevoeld, maar we hebben allemaal genoten van deze eerste tocht.

Nog enkele opvallende zaken:

  • De verzorging onderweg was niet geweldig (ondanks dat het een drie sterrentocht is). We hebben dan ook niet (vrijwillig) gepauzeerd.
  • De pauzes die we wel hebben “genomen” hadden als oorzaak lekke banden (drie in getal). Een van ons had het “geluk” om twee keer zo’n leegloper te hebben, wel netjes verdeeld over voor- en achterband. Deze persoon (ik zal wederom geen naam noemen) had tijdens de laatste ALV de euvele moed om de oud voorzitter als prutser weg te zetten bij het vervangen van een binnenbandje. Waarschijnlijk is hij daarvoor alsnog gestraft tijdens deze eerste tocht. En iemand anders een prutser noemen terwijl je zelf, als je op de racefiets bent, alleen een reserve MTB binnenband mee hebt genomen? Gelukkig kreeg hij twee keer een binnenbandje van een van zijn maten (de tweede zelfs van die andere (niet haatdragende) prutser). Ook had hij het geluk om bij de eerste bandenwissel hulp te krijgen van een echte deskundige, waardoor het bij de tweede wel lukte om het zelf te doen. Samenvattend kunnen we spreken van een geslaagde eerste tocht, en gezien het enthousiasme zullen er dit seizoen zeker nog meer volgen. Pietakki PS Misschien toch leuk om nog even te testen hoe goed de Klepperleden elkaar kennen.

Daarom twee vragen n.a.v. het verslag:

  • Wie zijn de twee in het verslag genoemde Kleppers die wel zo verstandig waren om aan te geven dat de gaskraan een klein beetje dicht moest?
  • Wie is de Klepper die twee keer lek reed en voor veel amusement zorgde bij het verhelpen hiervan? Keuze moet gemaakt worden uit onderstaande Kleppers: Patrick Leemput, Jan de Beer, Peter Ansems, Jean pierre Rooijakkers, Henk van Gorp, Michel van der Stelt, Coen Kouwenberg, Giel Steehouder en Peter Verduijn.

Antwoorden op bovenstaande vragen kunnen schriftelijk worden ingediend tijdens de officiële opening van het wegseizoen bij Pietakki. De winnaar wordt tijdens een woensdagavondrit van de A-groep uit de wind gehouden door een nader te bepalen persoon … 🙂

Geplaatst in Verslagen
0 reacties op “Ontwakingstocht – A-groep uit de winterslaap
  1. giels giels schreef:

    Ha Ha mooi stuk Peter en we zijn inderdaad heerlijk ontwaakt, en tja Gods wegen zijn ondoorgrondelijk . Ik zal mijn briefje met namen zondag aan je overhandigen