Verslag damesweekend 2016

Er was dit jaar gekozen voor een camping in Ermelo op de Veluwe, natuurlijk een prachtige locatie om te gaan fietsen, maar ook qua afstand prima om er naar toe te fietsen. Drie dames wilden dat wel eens doen en zijn een dag eerder ’s morgens om 9 uur vertrokken.

2016.dmwkd.01 2016.dmwkd.02

Het weer was goed, droog en af en toe een flauw zonnetje, prima temperatuur! Een prachtige knooppuntenroute voerde ons langs het rivierengebied richting Kerkdriel waar we een koffiestop namen. Verder gingen we via de prins Willem Alexanderbrug over de Waal naar Rhenen, waar we hebben geluncht. Toen verder via Wageningen, Ede en Barneveld, waar we heel veel kippen hebben gezien, richting Ermelo, waar we rond half 6 arriveerden. Henny stond al een week op die camping en had ook onze spullen meegenomen, zodat we meteen in onze blokhut konden. ’s Avonds heerlijk gegeten in het campingrestaurant en genoten van een lekker wijntje.

De volgende ochtend zouden de overige dames om 9 uur vanuit Dongen vertrekken met auto’s en tegen elven arriveerden zij op de camping. Toen was het gedaan met de rust. Het begin van het weekend met gezellig kakelende Klepperdames. Nadat iedereen zijn blokhut of tent had ingericht en we ons meegebrachte lunchpakket hadden genuttigd was het tijd voor onze eerste tocht. Het weer zag er goed uit en de route ging richting Kootwijk. We fietsten over veelal fietspaden door prachtige bossen, uitgestrekte heidevelden en pittoreske dorpjes. Na ruim 25 km kwamen we in Kootwijk waar het tijd was voor onze koffiestop. Toen we net op het terras zaten en onze bestelling hadden gedaan voelden we regendruppels. We keken op buienalarm en wat bleek, er kwam nog heel veel regen aan. We zijn snel naar binnen gevlucht en inderdaad, het viel er met bakken uit maar wij zaten lekker droog. Nadat we onze koffie met gebak op hadden was het nog steeds aan het regenen, maar na 1,5 uur besloten we om toch maar te gaan fietsen, menigeen zonder regenjas omdat die nog op de camping lag.

Onder luid gezang (van o.a. het regent, het regent) vertrokken we en we waren al snel doorweekt, want het regende nog steeds heel hard. En zoals bij wielrennen altijd het geval is, je maakt jezelf en ook de renner achter je nat en smerig. Na een kleine 1,5 uur waren we terug op de camping, zeiknat, onder de modder en sommigen verkleumd door de kou. Een paar dames ontfermden zich over de fietsen en hebben ze schoongespoten en in de schuur van de camping gezet. Anderen zijn snel gaan douchen om weer een beetje warm te worden. Nadat iedereen had gedoucht was het ondertussen droog geworden, en kwamen de drankjes en de nootjes op tafel. Tegen zevenen gingen we naar het campingrestaurant waar we een heerlijk drie-gangendiner kregen voorgeschoteld en waar ook weer menig glas wijn werd genuttigd. Het was er gezelligheid troef en natuurlijk hadden we ook weer onze gebruikelijke “nep” jarige (Gina deze keer), maar helaas viel dat kwartje niet bij het personeel. Toen we weer terug bij de blokhut waren werd er een kampvuurtje ontstoken en hebben we rondom het vuur nog heerlijk nagebabbeld. Het liep al tegen enen voor de laatste dames hun bed in gingen.

2016.dmwkd.06 2016.dmwkd.07

We hadden afgesproken om op tijd op te staan want de buienradar gaf voor zondag aan dat het in de ochtend nog het beste weer was. Ons ontbijt met o.a. verse broodjes zou om 9 uur worden bezorgd, dus moesten we voor die tijd alles opgeruimd en ingepakt hebben zodat we na het ontbijt meteen konden gaan fietsen. Zo gezegd, zo gedaan. Na een heerlijk ontbijt in een lekker zonnetje, waarbij Henny werd verrast met een Klepperdames-verjaardagskalender (gemaakt door Elly van L. en Juliette), gingen we vol goede moed van start voor de tweede rit. Deze ging richting Vierhouten. Het weer viel mee en de route voerde ons wederom over de prachtige Veluwe. In Vierhouten besloten we toch een korte koffiestop te nemen en dat was maar goed ook, we hadden ons nog maar net gesetteld op het overdekte terras toen er een hoosbui naar beneden kwam. Buienalarm gaf aan dat het nog een drie kwartier zou regenen, daarna een uur droog en daarna nog een beetje regen. Iedereen kreeg dus drie kwartier om iets te drinken en of te eten. De keuze aan gebak was daar geweldig, dus bijna allemaal kozen we daarvoor.
Het werd inderdaad droog en we vervolgden onze fietstocht. De weg was nat, dus werden wij dat ook en na een uur nog even 10 minuten geschuild onder een paar bomen. Het werd weer droog toen we bijna op de camping waren. Daar hebben we onze vuile fietsen op de auto’s gezet en allemaal nog lekker gedoucht. Nadat alles financieel was afgehandeld hebben we met zijn allen afscheid genomen van Henny, die nog een paar dagen zou blijven. We gingen huiswaarts, sommigen met een broodjesstop, anderen nuttigden een zak chips in de auto. Bij de Viersprong werden de spullen weer verdeeld, en werd er afscheid genomen.

HET WAS GRANDIOOS EN VOLGEND JAAR ZIJN WE ER WEER BIJ!!!

2016.dmwkd.08

Geplaatst in Verslagen