Heuvels en grote stukken vlaai – Toertocht Limburg

Op 9 juli stond het ge-organiseerde uitje naar Limburg op de planning. De weergoden waren ons goed gezind, zaterdagochtend om kwart voor zeven was er al een hoop bedrijvigheid voor de Viersprong, de Wielerbus was aanwezig om alle materiaal en volk in te laden. Zo vertrokken we met ongeveer 54 leden en enkele niet-leden naar Zuid-Limburg.

Een hele touringcar met wieleraanhangwagen, 2 auto’s en 1 busje. Over de busreis kan ik niet zoveel vertellen … hij is heel gezellig geweest denk ik … Ik zat met Hans en het materiaal van de MTB-ers in de bus. Bij ons was het in ieder geval gezellig. Na een voorspoedige rit met een kleine sanitaire stop voor de wegkapitein van de B-Groep arriveerden we bij ’t Vöske in Berg en Terblijt. Tegen 10 uur, na een errug groot stuk vlaai en een kop koffie ging elke groep op pad. 

 

S’middags moest natuurlijk ook de inwendige mens worden versterkt. De lunches die elke groep voor zich deed waren wisselend. Met de A-groep zaten we bij een boerderijke waar de uitbater in paniek raakte van zoveel klandizie. Hij kon gelukkig iedereen wel van vlaai (en ja alweer zo’n groot stuk) voorzien. Na een lange dag op de fiets was tegen vier uur iedereen weer terug bij ’t Vöske.

De moddervreters waren als een van de laatsten terug bij ’t Vöske. Davy had ze voor een heerlijke lunch meegenomen naar cafe het ‘Hijgend Hert’. Dit was blijkbaar ver weg of ze hebben te lang gezeten. De verrichtingen van de moddervreters zijn vastgelegd op video.

Effe een of een paar pilzen erin en terug naar de Viersprong. Het zal wel weer gezellig zijn geweest in de bus en tegen zessen waren we in de Dongen, alle materiaal en volk werd gelost op de loswal. Voor de meesten effe naar huis om te douchen … voor iedereen behalve ikzelf 🙂 en daarna was het BBQ time!!! Het weer was nog steeds grandioos en tot in de late uurtjes is er onder het genot van een top BBQ en buffet (Viersprong bedankt!) nagepraat over deze dag.

Al met al hebben we een hoop positieve geluiden gehoord over deze dag en natuurlijk zijn er altijd wat dingen die beter kunnen. Deze nemen we in de evaluatie mee en we hopen dat er volgend jaar weer zo’n grote opkomst is.

Namens de toercommissie,

Pascal

ps. alle vrijwilligers bedankt!

Geplaatst in Verslagen